3 Ocak 2020 Cuma

El Cevap




                ‘’Artık Yeter’’ sloganı atanlara EL-CEVAP

-          11 yıldır haftada 1 günümü memleketimizin Üniversitesinde iyi mimarlar yetişsin diye harcadığım emeklerime mi yeter?

-          Serbest mimarlık hizmetlerini daha iyi öğrensin talebeler diye staj hakkı tanıdığımız 174 adet stajyere mi yeter?
-          Ağlayarak gelen, dersine girmediğimiz öğrencilere ofisimizde verdiğimiz tashihler mi yeter?

-          Her dönem başında ilgili kulüp yöneticisiyle görüşüp yurda yerleşemeyen, kirasını ödeyemeyen, çıktı parası bulamayan mimarlık öğrencimiz varsa biz bir organizasyonla bunu çözeriz dememiz mi yeter?

-          Gücümüz nispetinde veya değil işyerimizde istihdam gayretiyle çalışan ve çalışmakta olan 54 mimar kardeşimize mi yeter?
-          Yıllardır memleketimizde yılmadan yürütmeye çalıştığımız adına İstanbul burjuva mimarlığı dediğim sisteme karşı koyuş mücadelemiz mi yeter?

-          Ofisimize gelen büyük çaplı projeler de davetiye usulü yarışma ile elde etmeniz gerekir tavrımız mı yeter?

-          Verdiğimiz referans mektupları, Referans olarak sizi yazabilir miyim diyenlere liyakati yeterliyse elbette deyişimiz, olma ihtimali gelişince arayan yerel makam sahibi ‘’Referans değil kefil misin? sorusuna ‘’benim talebemdir elbette kefilim’’ demelerimiz yeter?

-          Oda başkanlığı yaptığım dönemde bizleri seçen Kayserili mimarların gücünün yanımızda olduğunu bilerek, Mimarlar Odası ve Tmmob genel ve danışma kurullarında şehrimizi, mimarlık anlayaşımızı yılmadan dile getirmemiz ve haykıra haykıra Mimarlar Odası ve Tmmob da sadece ve sadece meslek siyaseti yapılmalı dememiz mi yeter?

-          Oda başkanlığı dönemimizde ‘’Yarışmayla yap’’ düsturuyla açtığımız yarışmalar, kurduğumuz Araştırma merkezi, satın aldığımız Oda binamız, girişimlerle sözünü aldığımız mevcut Oda binamız mı yeter?

-          Bizden önceki Oda başkanlarımıza müteşekkirliğimiz sonrakilere gücümüz nispetinde desteğimiz mi yeter?

-          Mimarlığa olan aşkımı ve Mimarlığın medeniyet inşa edici yegane meslek olabilir bilincimizi, sizlerin bu adab-ı muaşeretten yoksun, hedef için her şey mubah anlayışınız elbette engellemeyecek.

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
 Hedefe varmayan mızrak utansın!
Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!
Eski çınar şimdi Noel ağacı;
Dallarda iğreti yaprak utansın!
Ustada kalırsa bu öksüz yapı,
 Onu sürdürmeyen çırak utansın!
Ölümden ilerde varış dediğin,
 Geride ne varsa bırak utansın
 Ey binbir tanede solmayan tek renk;
 Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın! (NFK)

İsmail Ruhlukürkçü (Mimar)

Mimar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder